Baby Fotografering

arrow-down-white

tilbake

Når bør bildene tas?

Alt imellom nyfødtperioden og ett år definerer jeg som babyfotografering.

Den første tiden av et barns liv er fylt med mange milepæler, og baby tiden er en spesielt søt og viktig tid. Babyene begynner å utvikle sin personlighet, smile mer, og utforske verden rundt seg. Fotografering på dette tidspunktet kan fange disse unike øyeblikkene.
 

Om babyfotografering

Her kan jeg skrevet opp noen eksempel på positive ting rundt de ulike aldrene. Dere velger om dere ønsker fotografering innendørs eller utendørs. Hver årstid har noe fint å by på, men valget er alltid deres, ta kontakt så snakkes vi!

 

3 mnd: Barnet ditt har blitt sterkere, og klarer nå å holde hode sitt oppe mens han ligger på magen. Da får man en fin variasjon av mage og rygg. Barnet er ikke lenger definert som nyfødt, den er fyldigere og sterkere og mer våken hvilket ger nydelige bilder med blick som møter kameran.

 

6 mnd: Mange ønsker å dokumentere barnet sitt når de når milepælen et helt halvt år. Her har de oppdaget tærne sine og holder et godt tak om dem. Men her kan det være lurt å tenke igjennom "hva kan barnet mitt nå?" Kanskje kan det være lurt å vente til barnet mestrer å sitte selv, selv om det ikke er før 7 mnd feks. Når barnet mestrer å sitte med støtte kan man få en mye større variasjon i bildene, og barnet kan sitte i props eller på golvet.

9 mnd: Barnet ditt mestrer nå å sitte selv, og har kanskje begynt å stå med støtte? Nå kan man få et godt og variert galleri med mange bilder. Men en gang barnet ditt tar sine første skritt, blir det vanskligere å få de til å sitte i ro, og babytiden er plutselig over. 

Hva koster fotograferingen?


Barnefotografering koster 1595,- (kun fotografering, ikke bilder)

Tillegg, kombinasjon inne og utefotografering +500 kr.
Tillegg søsken +500 kr per søsken
 

Følger det noe med i prisen?


Med i prisen følger fotografering, 1-2 timmer. Visningstime og redigering av bildene. Mer om mine visningstimer finner du i et eget avsnitt lengre ned.
babyfotografering fotografering fotograf stavanger
babyfotografering  fotografering fotograf stavanger

Hva koster et bilde?


Et bilde har pris etter størrelse og utførelse, og varierer derfor veldig. Dette får du hjelp til på visningstimen. Se gjerne vår prisliste under.

Skal jeg ha noe med?

Mat, drikke og snaks er absolut siste hjelpemiddel unde fotograferingen. Det forstyrrer mer enn det hjelper. Ta gjerne med, men ikke ta det frem hvis jeg ikke spør etter det. Ingen vil ha bilder av barnet med munne full av kjeks...

Kosebamser og tutt bør ligge langt nede i sekken før dere kommer in til meg. Møter med meg ska vare positivt og spennende. Jeg sjønner at det kan vare koselige at ha med "favoritt kose bamsen" på bildene. Men det kan faktiskt være veldig forstyrrende for barnet og fokuset forsvinner. Da tar vi hellre det på slutten om det er ønskelig.
barn fotografering ett års fotografering fotograf stavanger
* Jag har det vi trenger av leker og andre ting som jeg benytter meg av ved fotograferingen, dere trenger ikke ha med noe.

Hva bør foreldre tenke på før fotografering?

Klær


Jeg har mye fint i studio som dere gjerne kan låne men ta med to set med klær. Jeg anbefaler nøytrale farger. Unngå striper, ruter og logoer. Frozen, unicorns og glitter stjeler oppmerksomheten fra ansiktet og passer ikke til min stil. Det er også veldig fint med nakne armer og bein på de små. Det er også viktig at klærne passer godt på kroppen. Strikk for ute bildene er nydelig! Glem ikke å tenke på skoene hvis dere valgt ute bilder.
Hvis barnet ditt ikke lært seg å gå så ta hellre med gode tøffler eller myke skor som er behaglige. De kommer til å synes godt og bør derfor passes til resten av klærne. Bruk ekstra tid til valg av klær. Det er utrolig viktig og har stor betydning med hvordan bildenen blir til slut. Stryk skjorten eller heng opp kjolen dagen før. Trenger du hjelp med valg av klær så kan jeg sende tips og forslag!
babyfotografering barnfotografering fotograf stavanger
babyfotografering fotografering fotograf stavanger

Forbered barnet


Prat med barnet om at dere skal på fotografering og at det kommer at bli supermoro. Nevn meg med mitt navn (Frida) og ikke som Fotografen, det kan skremme barnet og den blir skeptisk før de en gang har truffet meg.

Kan foreldrene være med på bildet?


Selvfølgelig! Jeg synes det er kjempekoselig å fotografere stolte foreldre sammen med den lille.
Er det en ting du aldrig angrer så er det bilder sammen med din baby! Jeg vet at småbarnsperioden og mangel på søvn ikke får oss at føle oss som best.
Men husk at babyen aldrig igen blir like liten i dine armer som det første året!

Jeg har mange fine kjoler som Mor kan låne her i studio. Far bør helst på seg nøytrale (gjerne beige, sorte) t-skjorter/gensere. Ikke skjorte eller dressjakke.
babyfotografering barnfotografering fotograf stavanger
babyfotografering fotografering fotograf stavanger

Forbered barnet


Prat med barnet om at dere skal på fotografering og at det kommer at bli supermoro. Nevn meg med mitt navn (Frida) og ikke som Fotografen, det kan skremme barnet og den blir skeptisk før de en gang har truffet meg.

Hvor lang tid tar det?


Selve fotograferingen i studio går raskt, ca 30-40 minuter. Ute fotografering ca 1 time. De små barna blir fort lei så vi har ikke så veldig god tid. Jeg leker og knipser i vei med mot kamera. Hvis du opplever fotograferingen som kaotisk og rask, så er det veldig vanlig.

Hva skjer etterpå?


For å sikre at jeg gir deg den beste opplevelsen og de mest minneverdige bildene, invitererer jeg deg til en bestillingstime i mitt studio ca 2-3 uker etter din fotografering. Dette får jeg tilbakemeldinger på som en veldig hyggelig opplevelse.

En bestillingstime gir oss muligheten til å diskutere dine ønsker, planlegge detaljene for dine produkter og svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. 
 

 

Kan vi flytte timen hvis jeg har boket utefotografering og det er meldt dårlig vær?


Vi alle vet hvor ustabilt været er her i Rogaland. Er det meldt dårlig vær den dagen så finner jeg en ny time til deg snarest.
babyfotografering barnfotografering fotograf stavanger
barn fotografering ett års fotografering

Barnet ble sykt samme dag/sov dårlig. Hva gjør jeg?


Dersom barnet ikke har en god dag er jeg takknemlige dersom dere ringer meg og flytter timen! Å komme hit med et barn som ikke er i god form fungerer ikke. Vi trenger opplagte barn for å ta gode bilder.